Sign Up For Newsletter

zo 3 maart: Spiegelrefleksies 1 - Arjan de Nooy & Julia van den Broek

 

Spiegelrefleksies is een serie over (de bovenmatige fascinatie voor) het fotografische beeld.

 

Spiegelrefleksies gaat over de bovenmatige fascinatie voor fotografie. In een vijfdelige serie staan in elke editie telkens twee fotografen of fotografiekenners centraal wiens zienswijzen overeen stemmen of juist tegenstrijdig zijn. Daarnaast worden er twee speciale Knust uitgaven gepresenteerd. Het beloven avonden van uitzonderlijke fototentoonstellingen, beeldvertellingen, live- installaties en uitvoeringen van analoge technieken te worden waarin kunstenaars, schrijvers en fotoverzamelaars het fenomeen fotografie op geheel eigen wijze tot leven wekken.


zaal open:
15.00
programma start: 16.00
soep met brood: 18.00 / 18.30

 

Spiegelrefleksies 1

Arjan de Nooy: "Pose"  &  Julia van den Broek: "Bewogen"

 

Arjan de Nooy

Scheikundige, fotograaf en verzamelaar Arjan de Nooy maakt, verzamelt en categoriseert foto’s die hij in een door hem zelf gecreëerde context presenteert. De context zorgt ervoor dat er een bepaalde thematiek wordt benadrukt en ondervraagd. Zo vraagt hij naar persoonlijke stijl en auteurschap, de geschiedenis of (de schijnbare) objectiviteit van het beeld. De Nooy maakte een persoonlijk getint boek over de geschiedenis van de Nederlandse fotografie genaamd De Facto. Dit boek is grotendeels gebaseerd op zijn eigen fotocollectie en brengt ruim twee eeuwen van Nederlandse fotografie samen in een amalgaam van wetenschappelijk onderzoek, persoonlijke herinneringen en observaties. Daarnaast bracht de Nooy ook het feministisch en verloren gewaande magazine ‘Haarscherp’ op weergaloze wijze terug. Speciaal voor Extrapool neemt hij een bijzondere pose in en brengt hij een monografie uit getiteld ‘De Allrounder”.

http://denooycollection.com

Julia van den Broek

Julia van den Broek is fotograaf en verzamelaar van voornamelijk gevonden foto’s, briefjes, objecten die zij in alle mogelijke high en low kwaliteiten op een frisse en onconventionele manier belicht. Wars van dogma’s gebruikt ze alles wat ze zich fotografisch kan permitteren; de fotografie is haar speelveld. Haar presentaties zijn ‘ontdekkingsreizen die de wereld kunnen veranderen’ en vieren de veelvormigheid en de liefde voor fotografie. In Extrapool zal ze zich vooral gaan bezig houden met bewogen beelden en verdiept zich in de vragen “hoe fotografeer je beweging?” en “hoe hoor je eigenlijk te bewegen?”

www.juliavandenbroek.nl