Sign Up For Newsletter

Zo 23 juni: Blushing (Is A State I Often Travel To) #3

Blushing (Is A State I Often Travel To)  #3
Event: Performances & Expositie

Blushing (Is A State I Often Travel To) is een serie performances waarbij zaken als schaamte en ‘over the top’ nader worden onderzocht. In het derde deel tasten de performers de grenzen af van wat kan en niet kan en ondervinden zodoende hoe complex het is om het ‘zelf’ aan het publiek te presenteren. Wordt dat zelf sterk uitvergroot (over the top) of wordt het juist verkleind of verborgen (schaamte)? Gaat de performer overdrijven of krimpt hij/zij van schaamte ineen? Wordt het betamelijke overschreden?

zaal open: 19:30 aanvang: 20:00 entree: 5 euro

Blushing#3 is een meeslepend event met internationale performances, muziek, films en installaties. Met Dynasty Handbag (New York, USA), Jamie Warren (Kansas City, U.S.A), Mr.Vast (Hamburg, Du) en LVVM (Anvers, Be)

Op initiatief van Extrapool maakt deze performance-reeks een tour door Nederland en Belgie!Extrapool beleeft de Grande Finale van Blushing #3 met performances en expositie.

Eerdere performance-avonden van Blushing #3 zijn te zien in:
vrij  21/06  de PLAYER, Rotterdam  http://deplayer.nl/
za   22/06  Kunstencenrum Belgie, Hasselt website  http://www.kunstencentrumbelgie.com/


 

Jamie Warren  (Kansas City)
is een uitbundige kunstenaar die in haar werk steeds op zoek is naar het uiterste.  Ze is bekend om haar theatrale, humoristische zelfportretten in verschillende scenario's en locaties. Ze spot met sociale media en toont aan dat niet alles is wat het lijkt.
In overdreven fotoreportages neemt ze als hoofdpersoon verschillende extreme identiteiten aan.
Ook is ze co-regisseur van Whoop Dee Doo, een non-profit faux-publieke tv-show met liveshows en workshops aan jeugdgroepen en de gemeenschap worden in Kansas City, geleid door zo’n 20 artiesten en vrijwilligers.
www.dontyoufeelbetter.com
Dynasty Handbag
  (NY)
kan de rol aannemen van zangeres, stand-up comedian of danser en daarin rijkelijk de grenzen van de verwachting overschrijden.
Ze laat het publiek herkenbare dingen zien die tevens kritiek herbergen.
Haar werk is ironisch, eerder verlegen dan terughoudend, meer hoopvol dan ontaard. Op het podium is belachelijkheid voor haar tegelijk noodzakelijkheid.
Ze bewerkstelligt een intieme band met haar publiek die ze een wrange en scheve wereld binnenbrengt en brengt een“super-ego” tot leven met het lichaam als identiteit. Niet voor softies.
www.dynastyhandbag.com
Mr.Vast  (Hamburg, Du)
is een ongekunstelde prediker, een dood-paard flogger,de highstreet sjamaan in lovertjes jurk en een quiz-master met alle foute antwoorden.
Dit is zijn zweethut seminar, zijn powerpoint aberratie, de zee-aap op zijn rug met een burn-out.
Mr.Vast’s absurdisme wordt getemperd door een ontwapenende oprechtheid. Parodieën op bekende muziekgenres of vocale stijlen komen voort uit een té goede waarneming en gaan op extreme wijze verder dan ‘een hommage aan’.
Mr. Vast’s muziek wiegt ons in een totaal vals gevoel van veiligheid.
http://mrvast.com


LVMM  // 
CANCELLED!!!
Laura Welker (D), Valeria Farina (IT), Manon Kundig (CH), Sabrina Fischer (D), en Shell Woods (GB)
LVMM is een groep vrouwelijke modeontwerpers uit uiteenlopende Europese landen- voorheen bekend als Spaghetti Gangbang. Hun samenwerking begon in Antwerpen in 2009.
LVMM creeërt multi-sensationele gebeurtenissen. Ze realiseerden projecten in o.a. Antwerpen, Berlijn, Istanbul en Wenen, zoals “Dedication to Fun’ in het NICC te Antwerpen.  LVMM experimenteert met meerdere technieken en materialen in hun kunst-installaties; akties, films  en mode-ontwerpen.
Hun performances hebben een rauwe, ritualistische, ongeneerde impact.
http://lvmm-lvmm.blogspot.nl/
http://vimeo.com/25509260